Brambory zapečené se zelím a s uzeným masem

Suroviny

1 kg brambor
750 g sterilovaného sladkokyselého zelí
400 g moravského uzeného
250 g zakysané smetany
1 lžíce sádla
50 g slaniny
1 cibule
1 lžička drcených jalovčinek
50 ml mléka
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme, nakrájíme na kolečka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme okapané zelí, jalovčinky a chvilku podusíme. Zapékací mísu vymažeme sádlem a vložíme do ní vrstvu brambor, které dle chuti osolíme a opepříme. Na brambory dáme vrstvu zelí, na plátky nakrájené uzené maso a znovu dáme brambory, zelí, maso. Končíme vrstvou brambor. Smetanu rozmícháme s mlékem, přidáme špetku soli a nalijeme na brambory. Dáme zapéct do středně teplé trouby na 30 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,178x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brambory zapečené se zelím a s uzeným masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist