Brambory zapečené se zelím a s uzeným masem
Suroviny
1 kg brambor
750 g sterilovaného sladkokyselého zelí
400 g moravského uzeného
250 g zakysané smetany
1 lžíce sádla
50 g slaniny
1 cibule
1 lžička drcených jalovčinek
50 ml mléka
sůl
pepř

Postup
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme, nakrájíme na kolečka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme okapané zelí, jalovčinky a chvilku podusíme. Zapékací mísu vymažeme sádlem a vložíme do ní vrstvu brambor, které dle chuti osolíme a opepříme. Na brambory dáme vrstvu zelí, na plátky nakrájené uzené maso a znovu dáme brambory, zelí, maso. Končíme vrstvou brambor. Smetanu rozmícháme s mlékem, přidáme špetku soli a nalijeme na brambory. Dáme zapéct do středně teplé trouby na 30 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5,556x
Komentáře receptu Brambory zapečené se zelím a s uzeným masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!