Vepřová kýta nadivoko

Suroviny

750 g vepřové kýty
50 g slaniny
30 g másla
1 cibule
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 citron
1 lžíce hladké mouky
200 ml 12% smetany
1 bobkový list
10 jalovčinek
2 kuličky nového koření
10 kuliček černého pepře
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kýtu prošpikujeme klínky slaniny a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme jí na másle společně se zeleninou a kořením. Přidáme maso, šťávu z půlky citronu, trochu podlijeme a zakryté dusíme v troubě 1 hodinu. Potom maso odkryjeme a dopečeme. Až je maso měkké, tak ho vyndáme, zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě. Šťávu přecedíme, dle potřeby zředíme vodou a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a krátce povaříme. Dle chuti omáčku okyselíme citronem a osolíme. Maso krájíme na plátky a přeléváme omáčkou.

Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,429x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 2) 9.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová kýta nadivoko


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist