Vepřová kýta nadivoko
Suroviny
750 g vepřové kýty
50 g slaniny
30 g másla
1 cibule
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 citron
1 lžíce hladké mouky
200 ml 12% smetany
1 bobkový list
10 jalovčinek
2 kuličky nového koření
10 kuliček černého pepře
sůl

Postup
Kýtu prošpikujeme klínky slaniny a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme jí na másle společně se zeleninou a kořením. Přidáme maso, šťávu z půlky citronu, trochu podlijeme a zakryté dusíme v troubě 1 hodinu. Potom maso odkryjeme a dopečeme. Až je maso měkké, tak ho vyndáme, zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě. Šťávu přecedíme, dle potřeby zředíme vodou a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a krátce povaříme. Dle chuti omáčku okyselíme citronem a osolíme. Maso krájíme na plátky a přeléváme omáčkou.
Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6,665x

Komentáře receptu Vepřová kýta nadivoko
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!