Jáhlový nákyp s ovocem

Suroviny

200 g jáhel
100 g krátkozrnné rýže
600 ml mléka
3 vejce
50 g másla
1 vanilkový cukr
50 g moučkového cukru
ovoce (čerstvé, kompotované)

recept nemá fotografii

Postup

Rýže a jáhly spaříme vařící vodou a párkrát propláchneme. Dáme do kastrolu, zalijeme mlékem a uvedeme do varu. Příkon stáhneme na minimum a zakryté dusíme 15 minut. Přidáme máslo, oba druhy cukru a necháme trošku vychladnout, potom přimícháme 3 žloutky a ušlehaný sníh ze 3 bílků.

Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme prosátou strouhankou. Do formy dáme polovinu těsta, pokryjeme vrstvou ovoce a zakryjeme zbytkem těsta. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut.

Podáváme s ovocem a přelité ovocnou šťávou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,394x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.50 (počet: 2) 5.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jáhlový nákyp s ovocem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist