Vánoční ovocný pečený čaj

Suroviny

1 kg ovoce (může být mražené i čerstvé): hruška, jablko, pomeranč, mandarinka, jahody, maliny, borůvky, rybíz, švestky
1 kg cukru krupice
200 ml rumu (není nutný)
1citron
1 lžička mleté skořice
5 celých hřebíčků

ukázka receptu Vánoční ovocný pečený čaj
Posunovut vlevo
ukázka receptu Vánoční ovocný pečený čaj ukázka receptu Vánoční ovocný pečený čaj ukázka receptu Vánoční ovocný pečený čaj ukázka receptu Vánoční ovocný pečený čaj
Posunout vpravo

Postup

Omyté ovoce nakrájíme na kousky, jablka a hrušky nemusíme loupat. Ve větší míse smícháme ovoce a cukr, přidáme případně rum, celý na kousky nakrájený očištěný chemicky neošetřený citron a pomeranč, skořici a hřebíček. Z citrusů odstraníme jadérka, kůru z mandarinky nepoužíváme. Vše důkladně promícháme a dáme v hlubším pekáčku péct do trouby předehřáté na 220 stupňů C asi na 45 minut (podle druhu trouby) - tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Během pečení občas promícháme. Po upečení ještě horké dáváme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama.
Velmi aromatický čaj pak připravíme tak, že do hrnku dáme 2-3 lžičky čaje, zalijeme horkou vodou a necháme vyluhovat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 17 226x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,84 (počet: 31) 8,84 31 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vánoční ovocný pečený čaj

Brookerka: sobota 14. ledna 2012
Kdybyste si přeci jen s domácí výrobou pečených čajů nevěděli rady, může se Vám hodit tenhle web na http://www.doplnky-a-dekorace.4fan.cz/8-pecene-caje, kde kdyžtak najdete i inspiraci na příchutě těchto stále více oblíbených čajů ;)
k.a.t.u.l.e: pondělí 1. listopadu 2010
Já už ani jiné čaje nepiju. V zimě krásně zahřeje, v létě s kostkami ledu a vychlazenou vodou krásně osvěží.
Ovoce kombinuji tzv. co dům dal (čerstvé, mražené, kompotované).
Zkoušela jsem i různé bylinky, osvědčila se mi máta. I s bezem je dobrý.
Tento čajík vřele doporučuji, pokud nedáte alkohol tak je výborný i pro děti.
anonym: úterý 26. října 2010
Jana
Rum nedávám, alkohol nemám ráda a taky kvůli dětem, ale pro ty, kdo milují bobule doporučuji přidat černý jeřáb /aronie/ a nepřekonatelné jsou i bobule červeného jeřábu, ale musí to být ten jedlý. Oba druhy jsem kvůli pečenému čaji zasadila na zahradě. Každého, koho tímto čajem pohostím, je uchvácen.
jarka: středa 13. října 2010
ja taky tenhle čaj dělám už několik let a nedovedu si zimu bez něho představit,dokonce zkoušíme i varianty jen jablečný s rumem, višnovy s griotkou,pomerančový s rumem nebo smes ovoce s rumem nebo whisky.Fantazii se meze nekladou a čajík je užasný.
anonym: středa 8. září 2010
Tento ovocný čaj je moc dobrý.Dělám ho také ale s 500ml rumu. Je moc báječný,hlavně v zimních dnech.Doporučuji udělejte si ho.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist