Losos na pomerančích
Suroviny
600 g lososa
3 pomeranče
200 ml pomerančového džusu
1 lžička hnědého cukru
100 ml zeleninového vývaru
1 lžička kukuřičného škrobu
3 lžíce oleje
50 g kaparů
mletý a drcený bílý pepř
špetka šafránu
sůl
Postup
Lososa očistíme, zbavíme kůže a naporcujeme. Osolíme, trošku posypeme drceným bílým pepřem a pokapeme šťávou z jednoho pomeranče. Necháme marinovat 10 minut v chladu. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka opečeme porce lososa. Maso vyndáme a do výpeku dáme zkaramelizovat hnědý cukr. Zalijeme pomerančovým džusem a částí vývaru. Povaříme, osolíme a přidáme trošku mletého bílého pepře a špetku šafránu. Zbytek vývaru rozmícháme s kukuřičným škrobem, vlijeme do pomerančové omáčky a povaříme. Zbytek pomerančů oloupeme a dužinu vykrájíme i z malých blanek. Pomeranče nakrájíme na kousky a přidáme do omáčky, přidáme zároveň i kapary. Vložíme zpátky maso a už jen prohřejeme.
Jako přílohu podáváme rýži.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,718x
Komentáře receptu Losos na pomerančích
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!