Losos na pomerančích

Suroviny

600 g lososa
3 pomeranče
200 ml pomerančového džusu
1 lžička hnědého cukru
100 ml zeleninového vývaru
1 lžička kukuřičného škrobu
3 lžíce oleje
50 g kaparů
mletý a drcený bílý pepř
špetka šafránu
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Lososa očistíme, zbavíme kůže a naporcujeme. Osolíme, trošku posypeme drceným bílým pepřem a pokapeme šťávou z jednoho pomeranče. Necháme marinovat 10 minut v chladu. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka opečeme porce lososa. Maso vyndáme a do výpeku dáme zkaramelizovat hnědý cukr. Zalijeme pomerančovým džusem a částí vývaru. Povaříme, osolíme a přidáme trošku mletého bílého pepře a špetku šafránu. Zbytek vývaru rozmícháme s kukuřičným škrobem, vlijeme do pomerančové omáčky a povaříme. Zbytek pomerančů oloupeme a dužinu vykrájíme i z malých blanek. Pomeranče nakrájíme na kousky a přidáme do omáčky, přidáme zároveň i kapary. Vložíme zpátky maso a už jen prohřejeme.

Jako přílohu podáváme rýži.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,325x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Losos na pomerančích


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist