Hráškový krém
Suroviny
500 g mraženého hrášku
1 litr masového vývaru
50 g másla
30 g hladké mouky
sůl
majoránka
kousek celeru,
2 stroužky česneku
pažitka

Postup
Do vývaru dáme hrášek, nakrájený celer a uvaříme doměkka. Všechno rozmixujeme, přidáme i vývar, dáme do hrnce, osolíme, přidáme jíšku (na mírném plameni rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a mícháme dozlatova), trošku majoránky a vaříme 10 minut. Před koncem vaření přidáme prolisovaný česnek. Můžeme ozdobit jemně sekanou pažitkou a přidat na kostičky nakrájenou opraženou housku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,000x
Komentáře receptu Hráškový krém
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!