Telecí maso s rajčaty
Suroviny
500 g telecího masa
1 lžíce hladké mouky
20 g másla
2 lžíce oleje
1 malá cibule
400 g konzervovaných oloupaných rajčat
100 ml bílého vína
2 lžíce cukru
šťáva z jednoho citronu
2 čerstvá rajčata
bazalka
sůl
pepř

Postup
Telecí maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme, posypeme moukou a promícháme. V kastrole na směsi másla a oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme k ní maso a opečeme ho dorůžova. Potom přidáme konzervovaná rajčata, víno, cukr, citronovou šťávu a dusíme, dokud není maso měkké. Přidáme nasekanou bazalku, nakrájená čerstvá rajčata a chvilku prohřejeme.
Podáváme s těstovinami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,029x
Komentáře receptu Telecí maso s rajčaty
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!