Hroznový koláč

Suroviny

700 g hroznového vína (nejlépe bez pecek)
300 g hladké mouky
150 g másla
3 lžíce rybízového džemu
80 ml studené vody
sáček čirého dortového želé

recept nemá fotografii

Postup

Mouku prosejeme na vál, přidáme máslo a rozdrobíme ho s moukou na drobenku. Přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto, které dáme do folie a necháme půl hodiny odpočívat. Potom těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu i s okrajem. Na těsto dáme pečící papír a zatížíme ho luštěninou, dáme do předehřáté trouby a pečeme zlehka 15 minut. Potom papír s luštěninou sundáme a těsto dopečeme. Upečené korpus přendáme na tác, uvnitř potřeme vrstvou rybízového džemu a pokryjeme vrstvou kuliček vína. Želé připravíme dle návodu na obalu a nalijeme ho rovnoměrně na kuličky vína. Necháme v chladu ztuhnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,866x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hroznový koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist