Hroznový koláč
Suroviny
700 g hroznového vína (nejlépe bez pecek)
300 g hladké mouky
150 g másla
3 lžíce rybízového džemu
80 ml studené vody
sáček čirého dortového želé

Postup
Mouku prosejeme na vál, přidáme máslo a rozdrobíme ho s moukou na drobenku. Přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto, které dáme do folie a necháme půl hodiny odpočívat. Potom těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu i s okrajem. Na těsto dáme pečící papír a zatížíme ho luštěninou, dáme do předehřáté trouby a pečeme zlehka 15 minut. Potom papír s luštěninou sundáme a těsto dopečeme. Upečené korpus přendáme na tác, uvnitř potřeme vrstvou rybízového džemu a pokryjeme vrstvou kuliček vína. Želé připravíme dle návodu na obalu a nalijeme ho rovnoměrně na kuličky vína. Necháme v chladu ztuhnout.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,959x

Komentáře receptu Hroznový koláč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!