Vepřová plec na zázvoru
Suroviny
750 g vykostěné vepřové plece
40 g čerstvého zázvoru
1 cibule
4 stroužky česneku
5 kuliček jalovce
1 lžíce hotové jíšky
sůl
pepř

Postup
Maso potřeme nastrouhaným oloupaným zázvorem, osolíme, opepříme a necháme 2 hod odležet. Pak maso dáme do pekáčku, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Posypeme nadrcenými jalovičkami a podlijeme vodou. Dáme do rozehřáté trouby na 220 °C a zapečeme 10 minut, pak snížíme teplotu a pečeme pozvolna doměkka. Dle potřeby doléváme vodu a maso přeléváme šťávou. Nakonec šťávu zahustíme jíškou.
Podáváme s bramborovými knedlíky nebo různě upravenými bramborami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6,774x

Komentáře receptu Vepřová plec na zázvoru
anonym: | Friday, September 24, 2010 |
díky, bylo to moc dobré .Má to úplně jinou chuť nežli vepřové, ale moc dobré. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!