Jablkovec

Suroviny

850 g jablek
50 g strouhanky
50 g rozinek
50 g oloupaných mandlí
2 hřebíčky
3 vejce
60 g třtinového cukru
šťáva z 1 citronu
kousek celé skořice
1 vanilkový cukr
máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy

recept nemá fotografii

Postup

Oloupaná a vyjádřincovaná jablka nakrájíme na kousky. V kastrolu je zakapeme citronovou šťávou, podlijeme 50 ml vody, přidáme hřebíčky a skořici. Jablka podusíme na hustou kaši, vyndáme koření a necháme vychladnout. Potom do ní přimícháme žloutky utřené s cukrem, rozinky, strouhanku, část nasekaných mandlí a nakonec ušlehaný sníh z bílků.

Těstem naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou formu, povrch ozdobíme zbytkem mandlí. Dáme do předehřáté trouby a pozvolna pečeme 45 – 60 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,117x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablkovec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist