Jablkovec

Suroviny

850 g jablek
50 g strouhanky
50 g rozinek
50 g oloupaných mandlí
2 hřebíčky
3 vejce
60 g třtinového cukru
šťáva z 1 citronu
kousek celé skořice
1 vanilkový cukr
máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy

recept nemá fotografii

Postup

Oloupaná a vyjádřincovaná jablka nakrájíme na kousky. V kastrolu je zakapeme citronovou šťávou, podlijeme 50 ml vody, přidáme hřebíčky a skořici. Jablka podusíme na hustou kaši, vyndáme koření a necháme vychladnout. Potom do ní přimícháme žloutky utřené s cukrem, rozinky, strouhanku, část nasekaných mandlí a nakonec ušlehaný sníh z bílků.

Těstem naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou formu, povrch ozdobíme zbytkem mandlí. Dáme do předehřáté trouby a pozvolna pečeme 45 – 60 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,662x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablkovec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist