Jelení salmy
Suroviny
500 – 600 jelení kýty
40 g slaniny
2 cibule
2 stroužky česneku
2 mrkve
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
2 hřebíčky
1 lžička celého pepře
250 ml červeného vína
25 g hladké mouky
25 g másla
1 lžíce kaparů
100 g sladkokyselých perlových cibulek
sůl
šťáva z 1 citronu
2 lžíce oleje
4 plátky oloupaného citronu

Postup
Plátky masa naklepeme, osolíme, pokapeme citronem a necháme několik hodin v chladu. Potom maso z obou stran zprudka opečeme na oleji a vyndáme ho. Na oleji zpěníme kostičky slaniny, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a česnek a opečeme. Přidáme zpátky maso, veškeré koření, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Šťávu přecedíme, dáme do ní z másla a mouky uhnětenou kuličku, kapary a cibulky a všechno promícháme. Přidáme maso, plátky citronu a provaříme.
Podáváme s opečenými brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,700x

Komentáře receptu Jelení salmy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!