Jehněčí kotlety plněné mletým masem

Suroviny

300 g šalotky
350 g mletého masa
1 vejce
2 kusy jehněčích kotlet v celku (po 400 g)
4 lžíce oleje
600 g růžičkové kapusty
1 lžíce másla
2 plátky toastů
pepř
sůl
špetka muškátového oříšku

recept nemá fotografii

Postup

Toasty namočíme, šalotky oloupeme a jednu nakrájíme na kostičky. Chleba vymačkáme, natrháme ho na kousky a smícháme s mletým masem, nakrájenou šalotkou, vejcem a osolíme, opepříme. Jehněčí maso osušíme, osolíme, opepříme a na 2 lžících oleje osmažíme ze všech stran. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Kotlety dáme k sobě, z mletého masa uděláme váleček a dáme ho do středu kotlet. Celé svážeme provázkem a dáme do pekáčku. Kolem masa dáme šalotky, pokapeme 2 lžícemi oleje a pečeme asi 30 minut.

Kapustu omyjeme, očistíme, stonek nařízneme do kříže a dusíme asi 15 minut v trošce vroucí osolené vody. Necháme okapat. V pánvi rozpustíme máslo a kapustu na něm osmažíme. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.

Jehněčí pečeni servírujeme se šalotkami a můžeme zdobit šalvějí.

Podáváme s kapustou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,237x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 2) 10.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jehněčí kotlety plněné mletým masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist