Kachní stehna v červeném víně

Suroviny

4 kachní stehna
150 g prorostlého uzeného špeku
750 g malých řep
12 šalotek
2 lžíce olivového oleje
3 lžičky tmavého cukru
1 lžíce rajského protlaku
500 ml červeného vína
3 stonky tymiánu
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Šalotky oloupeme, špek nakrájíme na větší kostky. Stehna opláchneme, osušíme a kůži několikrát propíchneme. Maso potřeme olejem, osolíme a smažíme v pekáčku asi 5 minut ze všech stran. Vyndáme. Šťávu slijeme a dvě lžíce si dáme stranou. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).

Ve zbylém oleji smažíme šalotky asi 6 minut. Přidáme k nim cukr a necháme zkaramelizovat. Potom přidáme špek a další 3 minuty smažíme. Přidáme rajský protlak a necháme prohřát. Podlijeme vínem a přivedeme k varu. Dáme zpět kachní stehna, obložíme je tymiánem a vše dáme do předehřáté trouby a pečeme – dusíme – asi 60 minut.

Řepy očistíme, omyjeme studenou vodou, můžeme oloupat. Přidáme je k masu a přikryté dusíme dalších 40 minut. Celé osolíme, opepříme a podáváme.

Podáváme s vařenými brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,922x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachní stehna v červeném víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist