Ovocné fondue
Suroviny
1 kg směsi ovoce (hrušky, banány, fíky, mango, jablka..)
250 g jemné hořké čokolády
200 ml smetany
1 citron
2 lžíce pomerančového likéru
hrst pražených lískových oříšků nadrobno nasekaných
hrst strouhaného kokosu

Postup
Ovoce omyjeme, očistíme, případně oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti soust a narovnáme na podnos. Čokoládu rozlámeme a spolu se smetanou rozpustíme za častého míchání na mírném ohni. Do rozpuštěné čokolády nastrouháme citronovou kůru, potom citron rozkrojíme, vymačkáme šťávu a s likérem vmícháme do čokolády, kterou nalijeme do kotlíku.
Kotlík na fondue dáme na rozehřátý ohřívač. Kousky ovoce napichujeme na vidličky a namáčíme v čokoládě. Podáváme k ovoci nasekané oříšky a kokos.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5,349x

Komentáře receptu Ovocné fondue
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!