Ovocné fondue

Suroviny

1 kg směsi ovoce (hrušky, banány, fíky, mango, jablka..)
250 g jemné hořké čokolády
200 ml smetany
1 citron
2 lžíce pomerančového likéru
hrst pražených lískových oříšků nadrobno nasekaných
hrst strouhaného kokosu

recept nemá fotografii

Postup

Ovoce omyjeme, očistíme, případně oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti soust a narovnáme na podnos. Čokoládu rozlámeme a spolu se smetanou rozpustíme za častého míchání na mírném ohni. Do rozpuštěné čokolády nastrouháme citronovou kůru, potom citron rozkrojíme, vymačkáme šťávu a s likérem vmícháme do čokolády, kterou nalijeme do kotlíku.

Kotlík na fondue dáme na rozehřátý ohřívač. Kousky ovoce napichujeme na vidličky a namáčíme v čokoládě. Podáváme k ovoci nasekané oříšky a kokos.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,297x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ovocné fondue


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist