Pikantní vepřové řízky

Suroviny

400 g vepřových řízků
3 lžíce pomerančové marmelády
nastrouhaná kůra a šťáva z jednoho pomeranče
1 lžíce bílého vinného octa
tabasco
sůl
pepř

OMÁČKA:
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 malá zelená paprika
1 lžíce škrobové moučky
1,5 dl pomerančové šťávy

recept nemá fotografii

Postup

Na talíř dáme silnou hliníkovou fólii a na ní maso. Osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme pomerančovou marmeládu, pomerančovou kůru a šťávu, ocet a střik tabasca a mícháme, dokud se marmeláda nerozpustí a suroviny se nespojí. Na maso přelijeme tuto směs, zabalíme fólii tak, aby šťáva nevytékala. Maso na grilu 25 minut zapékáme a občas obrátíme celý balíček.

Na přípravu omáčky rozehřejeme na pánvičce olej a smažíme na něm 2 – 3 minuty nasekanou cibuli, přidáme semen zbavenou a nakrájenou papriku a smažíme další 3 minuty. Maso vyndáme z fólie a šťávu přidáme do pánvičky s omáčkou.

Maso na roštu dalších 20 minut opékáme, občas obrátíme. V misce smícháme škrobovou moučku a trošku pomerančové šťávy. Přidáme do omáčky se zbývající vypečenou šťávou. Za stálého míchání povaříme, dokud omáčka nezhoustne.

Maso pokrajíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží a listy salátu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 426x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pikantní vepřové řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist