Zeleninový kebab na grilu
Suroviny
1 velká červená paprika
1 velká zelená paprika
1 velká oranžová paprika
1 velká cuketa
4 mladé lilky
2 červené cibule
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
1 rozetřený stroužek česneku
1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu (příp. 1 lžička sušeného)
rajčatová a olivová omáčka

Postup
Papriky překrojíme na poloviny, zbavíme je semínek a nakrájíme na přibližně stejné kousky o šířce cca 2,5 cm. Cuketu očistíme, podélně rozkrojíme na poloviny a pokrájíme na 2,5 cm velké kousky. Obojí dáme do mísy. Lilky očistíme a podélně rozčtvrtíme. Cibule oloupeme a pak každou rozkrojíme na 8 přibližně stejných klínků. Přidáme do mísy cibule i lilek.
V misce ušleháme citronovou šťávu, olivový olej, česnek, rozmarýn a sůl s pepřem. Touto zálivkou přelijeme zeleninu a zamícháme, aby se dostala na každý kousek zeleniny. Gril rozehřejeme na střední teplotu.
Zeleninu napícháme na předem namočené jehly. Kebaby rozmístíme na mřížku a za častého otáčení grilujeme 10 – 12 minut, až zelenina začne měknout a mírně se opálí. Kebaby necháme okapat a podáváme s rajčatovou a olivovou omáčkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,483x
Komentáře receptu Zeleninový kebab na grilu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!