Kapr s paprikovou omáčkou

Suroviny

3 červené papriky
2 cibule
1 stroužek česneku
4 lžíce oleje
100 ml zeleninového vývaru
pepř
sůl
50 g smetany
4 porce kapra
šťáva z půl citronu

recept nemá fotografii

Postup

Papriky rozpůlíme, vyřízneme semeníky a lusky a bílé přepážky nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět na 2 lžících rozehřátého oleje. Potom přidáme do pánve nakrájené papriky (2 lžíce si necháme stranou) a opékáme 3 minuty. Přilijeme vývar, přivedeme k varu a dusíme 10 minut. Podušené papriky rozmixujeme, osolíme a opepříme a přidáme k nim smetanu. Dalších 5 minut vaříme nepřikryté. Nakonec přimícháme zbylé kousky paprik.

Ryby omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kusy. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a kousky ryby po každé straně 2 – 3 minuty opékáme.

Opečené ryby dáme na talíře s paprikovou omáčkou. Můžeme servírovat s mini kroketami nebo fritovanými nudličkami cuket.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,532x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr s paprikovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist