Berlínská telecí játra
Suroviny
800 g brambor
600 g telecích jater
2 kyselá jablka
3 cibule
4 lžíce hladké mouky
1 lžíce citronové šťávy
6 lžic másla
4 lžíce oleje
200 ml horkého mléka
troška muškátového oříšku
pepř
sůl

Postup
Brambory oloupeme, omyjeme, větší rozpůlíme a vaříme asi 25 minut v osolené vodě. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a posypeme dvěma lžícemi mouky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kolečka a pokapeme citronovou šťávou.
Játra omyjeme, osušíme, odstraníme šlachy a kůži a nakrájíme na tenké plátky. Opepříme, obalíme ve zbylé mouce. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla a játra v něm po obou stranách 3 – 4 minuty opékájme.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a cibuli v něm fritujeme doztalova asi minutu. Cibulové kroužky vyjmeme a necháme na kuchyňské papírové utěrce okapat. Přidáme do pánve 2 lžíce másla a kolečka jablek a opečeme po obou stranách. Brambory slijeme, rozmačkáme, smícháme se zbývajícím máslem a horkým mlékem a osolíme a ochutíme muškátem.
Játra osolíme a dáme na talíře upravené s cibulovými kroužky a kolečky jablek a bramborovým pyré. Před servírováním můžeme ozdobit čerstvou petrželkou nebo jinými bylinkami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,481x
Komentáře receptu Berlínská telecí játra
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!