Berlínská telecí játra

Suroviny

800 g brambor
600 g telecích jater
2 kyselá jablka
3 cibule
4 lžíce hladké mouky
1 lžíce citronové šťávy
6 lžic másla
4 lžíce oleje
200 ml horkého mléka
troška muškátového oříšku
pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme, omyjeme, větší rozpůlíme a vaříme asi 25 minut v osolené vodě. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a posypeme dvěma lžícemi mouky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kolečka a pokapeme citronovou šťávou.

Játra omyjeme, osušíme, odstraníme šlachy a kůži a nakrájíme na tenké plátky. Opepříme, obalíme ve zbylé mouce. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla a játra v něm po obou stranách 3 – 4 minuty opékájme.

Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a cibuli v něm fritujeme doztalova asi minutu. Cibulové kroužky vyjmeme a necháme na kuchyňské papírové utěrce okapat. Přidáme do pánve 2 lžíce másla a kolečka jablek a opečeme po obou stranách. Brambory slijeme, rozmačkáme, smícháme se zbývajícím máslem a horkým mlékem a osolíme a ochutíme muškátem.

Játra osolíme a dáme na talíře upravené s cibulovými kroužky a kolečky jablek a bramborovým pyré. Před servírováním můžeme ozdobit čerstvou petrželkou nebo jinými bylinkami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,106x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Berlínská telecí játra


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist