Kachní prsa na česneku

Suroviny

2 kachní prsa
200 g pískového cukru
100 ml jablečného octa
1 balení šťávy k drůbeži Fix (od Knorru)
100 ml pomerančového likéru
2 kusy kaki Persimon Bouquet
1 lžička másla
3 česneky
4 lžíce oleje
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Prsa omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a odstraníme přebytečný tuk. Prsa potom na pár místech nařízneme a uschováme je při pokojové teplotě.

V hrnci si smícháme 100 g cukru s jablečným octem a vaříme, dokud nezačne cukr karamelizovat. Drůbeží šťávu připravíme dle návodu na obalu. Do hrnce přilijeme pomerančový likér a chvíli povaříme, aby se vypařil alkohol. Pak přilijeme připravenou drůbeží šťávu a vaříme asi 10 minut.

Kaki oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. V pánvi rozpustíme máslo se zbylým cukrem, přidáme kaki a vaříme, dokud ovoce z obou stran nezkaramelizuje. Oloupeme si česnek, spaříme ve slané vodě, scedíme a na jiné pánvi ho opečeme na dvou lžících oleje.

Prsa z obou stran osmažíme na zbylém oleji dozlatova. Servírujeme se zkaramelizovaným kaki, česnekem a přelijeme omáčkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,042x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachní prsa na česneku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist