Slepičí polévka
Suroviny
1 slepice
150 g kořenové zeleniny
1 brukev
1 rajče
zelená petrželka
4 hrsti nudlí nebo rýže
3 l vody

Postup
Očištěnou slepici s hlavou, krkem, opařenýma nohama zbavených vrchních blan a všechny vnitřnosti vaříme v osolené vodě 2 až 3 hodiny (dle stáří slepice). Když maso začne měknout, přidáme kořenovou zeleninu, brukev i rajče. Měkkou slepici vyndáme. Zeleninu, vnitřnosti i maso z hlavy a krku pokrájíme na nudličky, z uvařeného žaludku stáhneme tvrdou vnitřní blánu. Vše dáme zpátky do polévky a zavaříme nudle. Pokud dáváme rýži, povaříme jí předem s trochou polévky a po dovaření polévku dolijeme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,718x

Komentáře receptu Slepičí polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!