Křenová omáčka
Suroviny
1/2 l mléka
1/2 l smetany
50 g polohrubé mouky
30 g strouhaného křenu
sůl
1 lžička cukru
20 g mandlí
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Ve smetaně rozkvedláme mouku a dáme jí do vařícího osoleného mléka. Za stálého míchání necháme na mírném ohni povařit. Je možno také vařit ve vodní lázni. Omáčku dle chuti osladíme, ke konci přimícháme nastrouhaný křen a můžeme přidat i na velmi jemno nakrájené spařené a oloupané mandle a omáčku dáme z ohně.
Tato omáčka se hodí k hovězímu, uzenému a vepřovému masu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5 041x
Hodnocení receptu:
8,00 (počet: 1)
8,00
1
10
![Počet hodnotících uživatelů: 1 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Křenová omáčka
petr: | úterý 2. února 2010 |
dělal jsem křenovku poprvé a je velmi dobrá děkuji |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Recepty
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!