Křenová omáčka

Suroviny

1/2 l mléka
1/2 l smetany
50 g polohrubé mouky
30 g strouhaného křenu
sůl
1 lžička cukru
20 g mandlí

recept nemá fotografii

Postup

Ve smetaně rozkvedláme mouku a dáme jí do vařícího osoleného mléka. Za stálého míchání necháme na mírném ohni povařit. Je možno také vařit ve vodní lázni. Omáčku dle chuti osladíme, ke konci přimícháme nastrouhaný křen a můžeme přidat i na velmi jemno nakrájené spařené a oloupané mandle a omáčku dáme z ohně.

Tato omáčka se hodí k hovězímu, uzenému a vepřovému masu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,714x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Křenová omáčka

petr: Tuesday, February 2, 2010
dělal jsem křenovku poprvé a je velmi dobrá děkuji

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist