Hovězí pečeně s rajčaty
Suroviny
600 g hovězí kýty
30 g slaniny
250 g rajčat
2 lžíce hladké mouky
250 ml zakysané smetany
100 g sádla
1 velká cibule
špetka citronové kůry
2 zrnka nového koření
1 hřebíček
3 zrnka pepře
sůl

Postup
Maso naklepeme a prošpikujeme slaninou. Na pánvi rozpálíme sádlo a maso na něm zprudka opečeme, přidáme cibuli, kterou jsme pokrájeli na kolečka, koření a osolíme. Až cibule zesklovatí, podlijeme a dusíme asi hodinu. Dle potřeby podléváme. Až maso bude skoro měkké, přidáme rozkrájená rajčata a maso dopečeme. Maso vyndáme, šťávu přecedíme a zalijeme jí smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku.
Podáváme s brambory, těstovinami, knedlíky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,809x

Komentáře receptu Hovězí pečeně s rajčaty
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!