Hovězí pečeně s rajčaty

Suroviny

600 g hovězí kýty
30 g slaniny
250 g rajčat
2 lžíce hladké mouky
250 ml zakysané smetany
100 g sádla
1 velká cibule
špetka citronové kůry
2 zrnka nového koření
1 hřebíček
3 zrnka pepře
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso naklepeme a prošpikujeme slaninou. Na pánvi rozpálíme sádlo a maso na něm zprudka opečeme, přidáme cibuli, kterou jsme pokrájeli na kolečka, koření a osolíme. Až cibule zesklovatí, podlijeme a dusíme asi hodinu. Dle potřeby podléváme. Až maso bude skoro měkké, přidáme rozkrájená rajčata a maso dopečeme. Maso vyndáme, šťávu přecedíme a zalijeme jí smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku.

Podáváme s brambory, těstovinami, knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,684x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 2) 7.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí pečeně s rajčaty


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist