Pečené telecí koleno
Suroviny
2 telecí kolena
100 g másla
50 g slaniny
1 lžička hladké mouky
sůl

Postup
Koleno prošpikujeme slaninou a zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a přidáme k pečeni. Zprudka v rozpáleném tuku opečeme po celém povrchu, osolíme, trošku podlijeme, chvilku dusíme a pak pečeme v troubě do červena. Koleno dle potřeby podléváme a poléváme vypečenou šťávou. Před dopečením koleno pomastíme máslem nebo zasypeme slaninou, kterou jsme nakrájeli na drobounké kostičky. Ke konci pečení necháme slaninu vysmahnout, zaprášíme jí moukou, opražíme, podlijeme a šťávu povaříme.
Maso z kolena buď obereme a dáme ho prohřát do šťávy, nebo podáváme celé koleno a porce masa odkrajujeme na stole.
Podáváme s bramborovou kaší nebo opečenými brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,393x
Komentáře receptu Pečené telecí koleno
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!