Skopové na česneku
Suroviny
600 g skopového hřbetu nebo kýty
50 g slaniny
4 stroužky česneku
150 g kapusty
100 g cibule
1 lžíce soli
hnědá chlebová kůrka
Postup
Maso očistíme a přebytečný tuk okrájíme. Na pekáč dáme rozkrájený skopový lůj, slaninu a až se lůj rozpustí, přidáme nakrájenou cibuli, chlebovou kůrku, kapustu a maso, které jsme potřeli solí a česnekem. Podlijeme a dusíme doměkka. Až bude maso měkké, slijeme přebytečný tuk, trošku podlijeme a dáme do trouby zapéci. Šťávu nezahušťujeme, jen jí přecedíme.
Jako přílohu dáváme brambory se špenátem, nebo bramborový knedlík, hrášek a mrkev.
Pozn. Místo kapusty můžeme dát sušené houby.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5,468x
Komentáře receptu Skopové na česneku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!