Pstruzi na mandlích
Suroviny
4 pstruzi
80 g mandlových lupínků
1 kelímek zakysané smetany
šafrán
bílý pepř
máslo
sušená citronová kůra
olivový olej
hladká mouka

Postup
Ryby důkladně omyjeme, očistíme, zbavíme šupin a osušíme. Trošku osolíme, posypeme pepřem a sušenou citronovou kůrou. Obalíme je v hladké mouce a krátce na rozehřátém másle osmažíme. Ryby přendáme na pekáček, dle potřeby pokapeme olivovým olejem a v mírně vyhřáté troubě propečeme.
Mandlové lupínky opražíme dozlatova. Do smetany přidáme trochu citronové kůry, přidáme špetku šafránu a lžičku olivového oleje. Promícháme.
Pstruhy dáme na talíř, podlijeme je smetanovou omáčkou a posypeme mandlemi. Podáváme s dílky citronu a s americkými brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,106x
Komentáře receptu Pstruzi na mandlích
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!