Perníčky

Suroviny

80 dkg hladké mouky
28 dkg moučkového cukru
12 dkg tuku
4 velké lžíce medu (vrchovaté - raději 6 lžic)
4 celá vejce
2 1/2 zarovnané lžičky sody
15 hřebíčků
3 lístky badyánu
1 lžička anýzu
1/4 sáčku skořice
cca 2 lžíce kakaa

POLEVA NA ZDOBENÍ:

1 bílek ušleháme se šťávou z 1/2 citrónu, přidáme 1 lžičku solamylu a 25-30 dkg moučkového cukru. Vše důkladně promísíme aby se cukr dobře rozpustil. Poté klademe do sáčku (nejlépe od ledové čokolády nebo od mléka) a zdobíme :o)

recept nemá fotografii

Postup

Dobře propracované těsto necháme alespoň 2 dny uležet v chladnu (nikoliv v lednici). Vykrajujeme z ani ne půl cm vyváleného těsta. Je vhodné potřít perníčky rozšlehaným vejcem, než je dáme do trouby. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,726x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4.50 (počet: 2) 4.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Perníčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist