Croissant

Suroviny

225 ml vody nebo mléka
1 vajíčko
60 g másla
1 lžička soli
2 lžíce cukru
400 g hladké mouky
3/4 instantního droždí

recept nemá fotografii

Postup

Suroviny dáme ve správném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta.

Po dokončení těsto vyndáme z formy, prohněteme jej, necháme chvíli odležet a potom znovu prohněteme. Těsto přikryjeme a dáme na 30 min do lednice. Těsto vyválíme do čtverce a dáme na něj roztavené máslo – ne na okraje! Těsto 3x přeložíme, podobně jako papír. Tento postup opakujeme 3x.

Těsto dáme do plastikového pytle a necháme ho alespoň 1 hodinu nebo i přes noc v lednici. Těsto vyválíme do čtverce a rozřízneme na 9 (18) čtverců. Každý čtverec potom diagonálně rozřízneme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 7,801x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.80 (počet: 5) 7.80 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Croissant

anonym: Thursday, April 8, 2010
je to výborné

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist