Chilli con carne II
Suroviny
400 g pravé svíčkové nebo roštěné
1 červená cibule
2 klasické cibule
česnek
špetka soli
chilli koření
tabasco
2 hrsti červených fazolí (naložené nebo uvařené doměkka)
2 hrsti sterilované kukuřice
olej
1 plechovka loupaných rajčat
kousek hořké čokolády s obsahem kakaa nejméně 75 %

Postup
Maso nakrájíme na nudličky. Cibule oloupeme, přepůlíme a každou půlku nakrájíme na proužky. Maso orestujeme na oleji asi 1 minutu, pak jej vyjmeme a výpeku postupně dáváme cibuli, oloupaný nasekaný česnek, kukuřici a fazole. Když zelenina změkne, podle chuti ji ochutíme chilli kořením a tabascem (mexické pokrmy mají být ostré). Pak přidáme drcená nebo pokrájená rajčata. Do hotového chilli nastrouháme čokoládu pro dobarvení omáčky a její vůni.
Podáváme s rýží, buď divokou nebo jasmínovou, kterou po uvaření ještě opražíme na zpěněné cibulce s kouskem másla.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,898x

Komentáře receptu Chilli con carne II
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!