Kuchařčino tajemství
Suroviny
600 g vepřové pečeně bez kosti
100 g chleba
50 g másla
20 g sušených hub
1 žloutek
100 g růžičkové kapusty
100 g fazolových lusků
tymián
mletý pepř
slunečnicový olej
OMÁČKA:
150 ml smetany
100 g cibule
30 g česneku
5 ml oleje
majoránka
pepř
sůl
Postup
Maso osolíme, opepříme a prudce na pánvi na oleji orestujeme. Necháme okapat a dáme do pekáčku. Chleba i s kůrkou nasekáme na kostičky, přidáme k němu předem namočené houby, rozpuštěné máslo, tymián a pepř a žloutek a vše dobře promícháme a dáme na vrchní část opečeného masa. Pekáček dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme nezakryté asi 25 minut.
Zeleninu očistíme a krátce povaříme v osolené vodě, příp. zeleninovém vývaru.
Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme majoránku, osolíme, opepříme a krátce povaříme do zhoustnutí.
Maso podáváme lehce přelité omáčkou a doplněné zeleninou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,918x
Komentáře receptu Kuchařčino tajemství
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!