Telecí maso v pažitkové omáčce

Suroviny

600 g telecího masa
50 g másla
400 ml slepičího vývaru
1 cibule
100 ml kyselé smetany
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce sekané pažitky
šťáva z půlky citronu
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme nahrubo. Do kastrolu dáme rozpustit máslo se lžící oleje, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran, potom teprve osolíme, opepříme, podlijeme částí vývaru a dusíme. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Kyselou smetanu smícháme se 2 lžícemi hladké mouky a přilijeme k masu. Zakapeme citronovou šťávou a necháme povařit. Do omáčky nakonec přidáme nasekanou pažitku a už nevaříme.

Podáváme s máslovými noky (viz. Různé – ostatní), přílohu můžeme dát rýži nebo i těstoviny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,641x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Telecí maso v pažitkové omáčce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist