Telecí maso v pažitkové omáčce
Suroviny
600 g telecího masa
50 g másla
400 ml slepičího vývaru
1 cibule
100 ml kyselé smetany
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce sekané pažitky
šťáva z půlky citronu
sůl
pepř

Postup
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme nahrubo. Do kastrolu dáme rozpustit máslo se lžící oleje, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran, potom teprve osolíme, opepříme, podlijeme částí vývaru a dusíme. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Kyselou smetanu smícháme se 2 lžícemi hladké mouky a přilijeme k masu. Zakapeme citronovou šťávou a necháme povařit. Do omáčky nakonec přidáme nasekanou pažitku a už nevaříme.
Podáváme s máslovými noky (viz. Různé – ostatní), přílohu můžeme dát rýži nebo i těstoviny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,879x
Komentáře receptu Telecí maso v pažitkové omáčce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!