Jablečné řezy s karamelem

Suroviny

5 jablek
5 lžic hladké mouky
2 vejce
2 lžíce brandy (příp. vína)
50 g karamelu
1 lžička oleje
sůl
olej na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Vejce rozšleháme s moukou, brandy, špetkou soli a olejem. Dle potřeby zředíme vodou a vytvoříme řidší těsto. Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a odstraníme jádřince. Na pánvi rozehřejeme olej, nakrájená jablka namáčíme do připraveného těsta a prudce je smažíme ze všech stran dozlatova.

Osmažená jablka dáme do karamelu a protřepeme. Podáváme horké na olejem vymazaných talířcích s miskou se studenou vodou a ledovými kostkami na namáčení dezertu.

Karamel můžeme koupit hotový, nebo si ho připravit sami (viz Různé – ostatní).

Pozn.: Místo jablek je možno použít hrušky, ananas, švestky, banán..

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,452x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablečné řezy s karamelem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist