Bílková bábovka - jaterní dieta
Suroviny
4 bílky
1 a 1/4 hrnku odtučněného mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek vloček (musli pouze se sušeným ovocem)
1/2 hrnku moučkového cukru - lze i víc záleží na chuti a sladkosti jablek
2 nahrubo nastrouhaná jablka
1 prášek na pečení do perníku
1 malá lžička skořice
vanilkový cukr
dětská krupička
2 lžíce až 1/2 deci kvalitního rostlinného oleje (vše je odvislé od typu diety)
lžíce i víc sekaných vlašských ořechů (není nutné)

Postup
Vše smícháme v míse kromě dvou bílků, ze kterých ke konci vyšleháme tuhý sníh a jemně zamícháme do těsta. Pokud jsou jablka moc šťavnatá, hustotu těsta doladíme krupičkou (husté, ale přitom ještě tekuté).
Vše dáme do teflonové, silikonové formy a nebo jen lehce vymazané rostlinným tukem a vysypané krupičkou. Pečeme velmi zvolna ve vyhřáté troubě na 160°C cca 25-30 min. Zkouška je špejlí do středu, nesmí se těsto přilepit.
Hlavní důraz je kladen na nepřepálení tuku a jeho snížení na minimum včetně odstranění žloutku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 14,375x

Komentáře receptu Bílková bábovka - jaterní dieta
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!