Bílková bábovka - jaterní dieta

Suroviny

4 bílky
1 a 1/4 hrnku odtučněného mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek vloček (musli pouze se sušeným ovocem)
1/2 hrnku moučkového cukru - lze i víc záleží na chuti a sladkosti jablek
2 nahrubo nastrouhaná jablka
1 prášek na pečení do perníku
1 malá lžička skořice
vanilkový cukr
dětská krupička
2 lžíce až 1/2 deci kvalitního rostlinného oleje (vše je odvislé od typu diety)
lžíce i víc sekaných vlašských ořechů (není nutné)

recept nemá fotografii

Postup

Vše smícháme v míse kromě dvou bílků, ze kterých ke konci vyšleháme tuhý sníh a jemně zamícháme do těsta. Pokud jsou jablka moc šťavnatá, hustotu těsta doladíme krupičkou (husté, ale přitom ještě tekuté).

Vše dáme do teflonové, silikonové formy a nebo jen lehce vymazané rostlinným tukem a vysypané krupičkou. Pečeme velmi zvolna ve vyhřáté troubě na 160°C cca 25-30 min. Zkouška je špejlí do středu, nesmí se těsto přilepit.

Hlavní důraz je kladen na nepřepálení tuku a jeho snížení na minimum včetně odstranění žloutku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 13,266x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 2) 10.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bílková bábovka - jaterní dieta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist