Farářovo tajemství
Suroviny
(pro 5 osob)
5 řízků z vepřové kýty nebo kotlet bez kosti (cca 750 g)
50 g másla
120 g sardelové pasty
nasekaná petrželka
na obalení: hladká mouka, 2 vejce, strouhanka
olej na smažení
náplň:
150 g mletého masa
1 vejce
5 ředkviček
sůl, pepř

Postup
Řízky nebo kotlety hodně rozklepeme. Máslo utřeme se sardelovou pastou a nasekanou petrželkou a touto směsí maso potřeme. Mleté maso smícháme s vejcem, nakrájenými ředkvičkami, solí a pepřem a směs rozdělíme doprostřed každého řízku. Plátek pak přehneme, mírně stiskneme, aby byl nižší a okraje sklepneme paličkou. Řízky pak obalíme v trojobalu, tzn. nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme zvolna po obou stranách dozlatova.
Příloha: bramborová kaše nebo vařené brambory, zelenina
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 8,846x

Komentáře receptu Farářovo tajemství
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!