Kachna na pomerančích podle Itala
Suroviny
1 kachna
2 stroužky česneku
2 snítky rozmarýnu
3-4 velké chemicky neošetřené pomeranče
100 ml oleje extra virgin
sůl, pepř
1 řapíkatý celer
200 ml suchého bílého vína
100 g cukru
100 ml vody
Postup
Kachnu omyjeme, odsekneme křídla a přebytečnou kůži krku. Ze zadní části odstraníme sádlo, nařízneme kůži, kterou zvenku prostrčíme konce stehen. Kachnu potřeme solí a pepřem na povrchu i zevnitř. Z 1 pomeranče oškrábeme na malé proužky horní vrstvu kůry, zbytek kůry odstraníme a pomeranč nakrájíme na kousky (odstraníme pecky). Pomeranč, snítku 1 rozmarýnu a česnek vložíme do kachny. V kastrolu kachnu opečeme krátce z obou stran, aby se kůže zatáhla. Přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na větší kousky, rozmarýn, pomerančovou šťávu bez jader z 1-2 pomerančů a zalijeme vínem. Kachnu pečeme hodinu a půl na 190oC. Podle potřeby odebereme přebytečný tuk nebo trochu podlijeme. Po hodině přidáme oloupaný a jader zbavený pomeranč a pečeme ještě půl hodiny. Mezitím dáme do vody vařit cukr, zašleháme nastrouhanou kůru a vytvoříme pomerančovou esenci. Upečenou kachnu vyndáme z pekáče, výpek se zeleninou propasírujeme přes síto. Kachnu ozdobíme kolečky pomeranče z výpeku, přelijeme propasírovaným výpekem a zkaramelizovanou pomerančovou kůrou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5,462x
Komentáře receptu Kachna na pomerančích podle Itala
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!