Štola

Suroviny

250 g polohrubé mouky
120 g měkkého tvarohu
1 lžíce mléka
1 vejce
1 žloutek
100 g cukru
nastrouhaná citronová kůra
vanilkový cukr
1 balíčku kypřícího prášku

NÁPLŇ:
60 g másla
100 g loupaných mandlí
100 g rozinek
bílek na potření
20 g másla na pomazání

recept nemá fotografii

Postup

Na vál si dáme mouku s prášek na pečení, cukrem a přidáme rozmačkaný tvaroh, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a lžíci mléka, ve které jsme rozmíchali žloutek a celé vejce. Rychle zpracujeme těsto a dáme ho do lednice odpočinout. Potom těsto rozválíme na obdélník, na něj dáme tuhé, nahrubo nastrouhané máslo, posypeme sekanými mandlemi a rozinkami. Těsto po délce 3x přeložíme, rozválíme do tvaru oválu a po délce přeložíme ve formě štoly. Povrch potřeme bílkem, posypeme zbylými mandlemi a dáme péct do vyhřáté trouby. Upečenou, mírně prochladlou, štolu potřeme rozpuštěným máslem a bohatě pocukrujeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,552x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Štola

anonym: Sunday, April 1, 2012
to je jako hatla patla matla

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist