Selský plněný řízek s křenem

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 řízky z vepřové kýty nebo kotlety (cca 600 g)
sůl, pepř
plnotučná hořčice
4 plátky šunky
80 g křenu
olej
12 g hladké mouky
150 ml vývaru
25 g másla

recept nemá fotografii

Postup

Řízky hodně rozklepeme, okraje nařízneme. Osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a na každý řízek položíme plátek šunky, který posypeme nastrouhaným křenem. Pak řízek přehneme, okraje sklepneme paličkou a sepneme párátkem. Řízek opečeme po obou stranách na horkém oleji. Když jsou měkké, vyjmeme je a výpek zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vývarem (nemáme-li, zalijeme vodou). Ještě provaříme a dochutíme solí, nakonec zjemníme máslem. Na talíři šťávou řízky přelijeme.
Přílohy: různě upravené brambory, rýže

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,578x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Selský plněný řízek s křenem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist