Vihorlatské vepřové žebírko
Suroviny
(pro 4 osoby)
600 g vepřové pečeně (4 plátky)
sůl, pepř
70 g oleje
60 g másla
160 g drůbežích jater
2x 50 ml bílého vína
160 g jablek
Postup
Nakrájená žebírka mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách v horkém oleji. Žebírka pak vyjmeme a do výpeku dáme polovinu másla, nakrájená omytá drůbeží játra. Orestujeme a zalijeme 50 ml vína. V druhé pánvičce podusíme na másle a 50 ml vína jablka, která jsme před tím oloupali, zbavili jádřinců a nakrájeli na silnější plátky. Na opečená žebírka položíme kolečka jablek a do otvoru po jádřinci vložíme dušená játra. Do výpeku po žebírkách a játrech vlijeme šťávu z podušených jablek, přidáme zbylé máslo, prohřejeme a šťávou podlijeme žebírka. Můžeme je flambovat vodkou.
Příloha: smažené hranolky, krokety, brambory
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,730x
Komentáře receptu Vihorlatské vepřové žebírko
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!