Vihorlatské vepřové žebírko

Suroviny

(pro 4 osoby)
600 g vepřové pečeně (4 plátky)
sůl, pepř
70 g oleje
60 g másla
160 g drůbežích jater
2x 50 ml bílého vína
160 g jablek

recept nemá fotografii

Postup

Nakrájená žebírka mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách v horkém oleji. Žebírka pak vyjmeme a do výpeku dáme polovinu másla, nakrájená omytá drůbeží játra. Orestujeme a zalijeme 50 ml vína. V druhé pánvičce podusíme na másle a 50 ml vína jablka, která jsme před tím oloupali, zbavili jádřinců a nakrájeli na silnější plátky. Na opečená žebírka položíme kolečka jablek a do otvoru po jádřinci vložíme dušená játra. Do výpeku po žebírkách a játrech vlijeme šťávu z podušených jablek, přidáme zbylé máslo, prohřejeme a šťávou podlijeme žebírka. Můžeme je flambovat vodkou.
Příloha: smažené hranolky, krokety, brambory

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,730x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vihorlatské vepřové žebírko


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist