Vihorlatské vepřové žebírko

Suroviny

(pro 4 osoby)
600 g vepřové pečeně (4 plátky)
sůl, pepř
70 g oleje
60 g másla
160 g drůbežích jater
2x 50 ml bílého vína
160 g jablek

recept nemá fotografii

Postup

Nakrájená žebírka mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách v horkém oleji. Žebírka pak vyjmeme a do výpeku dáme polovinu másla, nakrájená omytá drůbeží játra. Orestujeme a zalijeme 50 ml vína. V druhé pánvičce podusíme na másle a 50 ml vína jablka, která jsme před tím oloupali, zbavili jádřinců a nakrájeli na silnější plátky. Na opečená žebírka položíme kolečka jablek a do otvoru po jádřinci vložíme dušená játra. Do výpeku po žebírkách a játrech vlijeme šťávu z podušených jablek, přidáme zbylé máslo, prohřejeme a šťávou podlijeme žebírka. Můžeme je flambovat vodkou.
Příloha: smažené hranolky, krokety, brambory

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,509x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vihorlatské vepřové žebírko


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist