Nákyp z krůtího masa

Suroviny

(pro 4 osoby)
500 g krůtího masa ze stehen
sůl, pepř
1 mrkev
1 cibule
3 housky
40 ml oleje
100 ml smetany
2 vejce
120 g žampiónů
100 g strouhaného tvrdého sýra
nasekaná bazalka, zelený pórek nebo petrželka
máslo na vymazání a strouhanka na vysypání misky

recept nemá fotografii

Postup

Maso očistíme, omyjeme a osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Mrkev očistíme, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na kostky. Do kastrolu dáme polovinu oleje a maso s cibulí a mrkví do něj vložíme. Přiklopíme pokličkou, dáme do vyhřáté trouby a upečeme doměkka.
Housky nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Ve smetaně rozšleháme vejce, přidáme sůl a pepř a nalijeme na housky. Žampióny očistíme, nakrájíme na kousky a na zbývajícím oleji podusíme. Upečené maso i se zeleninou a výpekem přidáme do mísy k houskám, přidáme žampióny a sýr. Vše zlehka promícháme, podle chuti dosolíme a dáme do zapékací misky, vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme při 160oC asi 30 – 40 minut. Před zapečením můžeme přidat nasekanou bazalku, pórek nebo petrželku. Čerstvými bylinkami ozdobíme hotový nákyp.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,747x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nákyp z krůtího masa


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist