Pečený lilek
Suroviny
2 menší lilky
1 lžička sardelové pasty
2 lžíce vinného octa
2 lžíce červeného vína
2 stroužky česneku
1 cibule
2 lžíce kaparů
hrnek olivového oleje
petrželová nať
mletý bílý pepř

Postup
Lilky podélně nakrájíme na plátky, osolíme a necháme odležet. Potom je osušíme, potřeme olejem a dáme do změknutí na gril. Až změknout, přehneme je na třetiny a dáme do zapékací mísy a krátce zapečeme a polijeme marinádou, kterou jsme připravili takto: utřený česnek smícháme se sardelovou pastou, petrželkou, kapary, pepřem, nadrobno nakrájenou cibulí, octem a červeným vínem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,040x
Komentáře receptu Pečený lilek
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!