Vepřová pečeně I.
Suroviny
1 kg vepřové kýty s kůží (bez kosti)
250 g cherry rajčátek
1 cibule
2 lžíce medu
1 palička česneku
2 červené papriky
4 lžíce olivového oleje
grilovací koření
pepř
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
V trošce olivového oleje rozmícháme med, osolíme, opepříme a přidáme grilovací koření. Kůži nařízneme do proužků, ale neprořízneme celou vrstvu tuku. Připravenou marinádu vetřeme do masa a maso omotáme provázkem. Dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 30 minut. Potom teplotu snížíme na 170 °C a další hodinu a půl pečeme. Hodinu před dopečením k masu přidáme na plátky nakrájenou zeleninu. Pokud se nám maso začne připalovat, dáme přes plech alobal.
Jako přílohu podáváme brambory nebo pečivo.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,187x
Komentáře receptu Vepřová pečeně I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!