Hovězí pečeně
Suroviny
800 g hovězího roštěnce
500 ml hovězího vývaru
4 stroužky česneku
1 lžíce mletého zázvoru
2 cibule
120 g másla
šťáva z půlky citronu
sůl
pepř

Postup
Máslo utřeme s citronovou šťávou, solí, pepřem a zázvorem a prolisovaným česnekem. Tímto máslem potřeme maso a dáme ho do druhého dne do lednice. Potom maso dáme od pekáčku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme asi 1,5 hodiny. Během této doby maso poléváme výpekem a podléváme dle potřeby teplým vývarem. Výpek procedíme do hrnce a na mírném ohni vyvaříme do požadované hustoty.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,452x

Komentáře receptu Hovězí pečeně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!