Ovocné TIRAMISU
Suroviny
5vajec
200g hladké mouky
200g cukru krupice
asi 3-4 lžíce oleje
KRÉM:
1 smetana ke šlehání 33%
1 zakysana smetana
2 tučné tvarohy ve vaničce
3 vanilkové cukry
moučkový cukr podle chuti
želatinový ztužovač (dr.Oetker)
ovoce dle chuti
Postup
Nejdříve si vymažeme kulatou dortovou formu a vysypeme hladkou moukou. Troubu si předehřejeme asi na 150 stupňů.
Do větší hlubší misky dáme oddělené bílky od žloutků a do malé mističky dáme žloutky. Navážíme si cukr a mouku a můžeme začít šlehat bílky elektrickým šlehačem, za postupného přidávání cukru. Když je tato hmota dostatečně tuhá, tak přidáme opět za stálého šlehání žloutky a šleháme ještě pět minut, dokud není hmota pěkně pórovitá. Nakonec jen zlehoučka zamícháme přesátou mouku vařečkou a přidáme olej. Těsto dáme do formy a pečeme přibližně hodinu.
Když máme korpus upečený, tak ho po úplném vychladnutí rozkrojíme podélně na tři díly. Ve vyšší misce si ušleháme šlehačku a v další (větší) misce si ušleháme tvaroh se zakysaou smetanou a cukry. Do vzniklé hmoty přidáme ušlehanou šlehačku a želatinový ztužovač, připravený dle návodu na obalu.
První díl korpusu si dáme na dno formy, vyložené potravinovou fólií a můžeme pokapat kávou. Vrstvíme jakékoli ovoce a krém. Potom přiložíme druhý díl těsta a opakujeme (ovoce+krém). Přiloíme poslední díl korpusu, který ještě potřeme vrstvou krému a buď naskládáme ovoce a zalijeme želatinou, nebo vysoce zastrouháme kvalitní čokoládou a dáme chladit do lednice, nejlépe na 24 hodin, nebo aspoň přes noc.
Druhý den dort vyndáme z formy a dokola ozdobíme dlouhými cukrářskými piškoty. Je to výborný chlazený moučník hlavně v létě, ale i při různých narozeninových oslavách a podobně.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 4,630x
Komentáře receptu Ovocné TIRAMISU
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!