Ovocné TIRAMISU

Suroviny

5vajec
200g hladké mouky
200g cukru krupice
asi 3-4 lžíce oleje

KRÉM:
1 smetana ke šlehání 33%
1 zakysana smetana
2 tučné tvarohy ve vaničce
3 vanilkové cukry
moučkový cukr podle chuti
želatinový ztužovač (dr.Oetker)
ovoce dle chuti

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si vymažeme kulatou dortovou formu a vysypeme hladkou moukou. Troubu si předehřejeme asi na 150 stupňů.

Do větší hlubší misky dáme oddělené bílky od žloutků a do malé mističky dáme žloutky. Navážíme si cukr a mouku a můžeme začít šlehat bílky elektrickým šlehačem, za postupného přidávání cukru. Když je tato hmota dostatečně tuhá, tak přidáme opět za stálého šlehání žloutky a šleháme ještě pět minut, dokud není hmota pěkně pórovitá. Nakonec jen zlehoučka zamícháme přesátou mouku vařečkou a přidáme olej. Těsto dáme do formy a pečeme přibližně hodinu.

Když máme korpus upečený, tak ho po úplném vychladnutí rozkrojíme podélně na tři díly. Ve vyšší misce si ušleháme šlehačku a v další (větší) misce si ušleháme tvaroh se zakysaou smetanou a cukry. Do vzniklé hmoty přidáme ušlehanou šlehačku a želatinový ztužovač, připravený dle návodu na obalu.
První díl korpusu si dáme na dno formy, vyložené potravinovou fólií a můžeme pokapat kávou. Vrstvíme jakékoli ovoce a krém. Potom přiložíme druhý díl těsta a opakujeme (ovoce+krém). Přiloíme poslední díl korpusu, který ještě potřeme vrstvou krému a buď naskládáme ovoce a zalijeme želatinou, nebo vysoce zastrouháme kvalitní čokoládou a dáme chladit do lednice, nejlépe na 24 hodin, nebo aspoň přes noc.

Druhý den dort vyndáme z formy a dokola ozdobíme dlouhými cukrářskými piškoty. Je to výborný chlazený moučník hlavně v létě, ale i při různých narozeninových oslavách a podobně.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,415x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 2) 8.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ovocné TIRAMISU


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist