Bramborový vějířek
Suroviny
4 nové stejně velké brambory
4 plátky libové anglické slaniny
2 plátky ementálu
4 stroužky česneku
sůl, pepř
mozzarella podle chuti







Postup
Brambory ve slupce dobře omyjeme a z jedné strany trošku seřízneme. Seříznutou stranou je položíme na prkénko a bramboru podélně nařežeme na hluboké proužky, dáme pozor, abychom bramboru nepřekrojili. Do zářezů dáváme střídavě slaninu, ementál a na tenké plátky nakrájený česnek. Posolíme a popepříme a podle chuti posypeme nastrouhanou mozzarellou.
Brambory vyskládáme do pekáčku a upečeme.
Můžeme podávat jako hlavní jídlo s nějakou pikantní omáčkou nebo jako přílohu.
Varianta:
Do zářezů vkládáme střídavě plátky pršutu a česneku. Pře dopečením sypeme strouhaným parmazánem a zapečeme dozlatova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5,012x

Komentáře receptu Bramborový vějířek
anonym: | Wednesday, August 25, 2010 |
Super nápad... |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!