Esmeralda

Suroviny

korpus:
4 celá vejce
250 g cukru
200 g másla
250 g tvarohu
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Krém:
1 zakysaná smetana
200 g šlehačky z láhve (slazené)
4 kiwi
Poleva (na menší pekáč stačí poloviční množství):
2 vanilkové pudinky
300 ml sirupu kiwi
700 ml vody

ukázka receptu Esmeralda
Posunovut vlevo
ukázka receptu Esmeralda ukázka receptu Esmeralda ukázka receptu Esmeralda ukázka receptu Esmeralda
Posunout vpravo

Postup

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme změklé máslo, tvaroh a mouku s práškem do pečiva. Pekáč vyložíme papírem na pečení a těsto do něj nalijeme a rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut na 130°C a pak asi na 10 minut zvýšíme teplotu na 180°C, pečeme dozlatova, těsto se nemá lepit na špejli. Korpus necháme vychladnout a pak smícháme zakysanou smetanu se šlehačkou a natřeme na koláč.
Kiwi oloupeme, nakrájíme na kolečka a naskládáme na krém. Sirup smícháme s vodou, rozmícháme v něm pudinkové prášky a za stálého míchání pomalu povaříme při mírné teplotě. Necháme vychladit a vylijeme na koláč. Koláč uložíme na chladné místo nejlépe do druhého dne.
Varianta: můžeme použít jiné ovoce a k tomu odpovídající sirup

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8,827x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.50 (počet: 6) 9.50 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Esmeralda


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist