Kachna čínská

Suroviny

kachna (asi 2 kg)
solamyl
marináda: 3 lžíce oleje
1,5 dl dezertního červeného vína
3 lžičky zázvoru (i syrového)
3 lžičky skořice
5 hvězdiček badyánu
cibule na kolečka
8 lžic sojové omáčky
sůl, mletý pepř

ukázka receptu Kachna čínská
Posunovut vlevo
ukázka receptu Kachna čínská
Posunout vpravo

Postup

Kachnu nařízneme na zádech, posolíme, položíme na břicho do marinády, průběžně poléváme
marinádou, po 8 hodinách otočíme, po dalších nejméně 4 hodinách kachnu vyndáme z marinády a
dusíme na pařáku bez koření asi 2 hodiny, pak ji přendáme do pekáče, pomažeme čistým olejem a
dáme do rozpálené trouby upéci do růžova.
Ze šťávy sebereme tuk, dochutíme, zahustíme solamylem.
Na pánvičce opražíme sůl (asi 1 polévkovou lžíci), až to prská na balkóně nebo u otevřeného okna
nejlépe s šátkem přes pusu přidáte půl lžičky pepře a smícháme (čoudí to).
Kachnu rozebereme na kousky, které máčíme v pepři se solí, jako příloha se jí studená jasmínová rýže (viz přílohy), zalévá se šťávou podle chuti.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 10 449x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,89 (počet: 19) 8,89 19 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna čínská


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist