Langoše

Suroviny

500 g hladké mouky
1/2 bílého jogurtu nebo kysané smetany (200g)
1/2 lžičky sody
42g droždí
1/4 l mléka
lžička cukru
sůl
česnek
voda

ukázka receptu Langoše
Posunovut vlevo
ukázka receptu Langoše
Posunout vpravo

Postup

Do misky dáme vlažné mléko, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme asi 10 minut kynout.
V míse smícháme hladkou mouku, jogurt nebo smetanu, špetku soli a sodu. Přidáme vykynutý kvásek, umícháme těsto a aniž bychom nechali kynout, ihned tvoříme bochánky, které roztahujeme na požadovanou velikost a v pánvi na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách.
V hrnečku rozmícháme trochu vody nebo oleje se solí a prolisovaným česnekem a touto směsí langoše potíráme. Můžeme sypat i strouhaným sýrem a potírat kečupem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 7,197x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.82 (počet: 11) 8.82 11 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Langoše

Pajin: Tuesday, January 29, 2013
Těchto langošů se může tchýně i manželka doslova "užrat" :-) protože nenasáknou tolik olejem a jsou prostě výborné :-)
anonym: Saturday, March 22, 2008
Rychlé, jednoduché, netrhají se, prostě výborný :o)
anonym: Saturday, October 20, 2007
Prostě jsou super moc dobrý.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist