Koblihy

Suroviny

500 g hladké mouky
3 lžíce polohrubé mouky
30 g moučkového cukru
1 lžíce cukru krupice
1/4 l vody
40 g droždí
30 g másla
lžíce rumu
3 žloutky
zavařenina
olej na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Ve vlažné vodě rozpustíme lžíci cukru krupice a rozdrobíme droždí, necháme vzejít kvásek. Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme rum. Zapracujeme kvásek a mouky. Vymícháme hladké těsto, uděláme z něj bochánek a necháme kynout na teplém místě přikryté utěrkou, dokud nenabyde o polovinu. Vykynuté těsto na pomoučněném vále rozválíme na plát asi 1 cm silný, na váleček příliš netlačíme. Skleničkou vykrájíme kolečka tak, aby vznikl co nejmenší odpad. Na polovinu koleček dáme zavařeninu a přiklopíme dalším kolečkem, okraje prstem přitlačíme a skleničkou opět vykrojíme tak, aby kolečka byla všude dobře spojená. Na vále necháme přikryté utěrkou 10-15 minut, pak je otočíme a necháme kynout pod utěrkou dalších 10-15 minut. Smažíme v dostatečném množství v rozpáleném oleji po obou stranách. Hotové cukrujeme.
Můžeme podávat ozdobené sladkou šlehačkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,927x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.17 (počet: 6) 8.17 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Koblihy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist