Fazolačka

Suroviny

150g bílých fazolí
několik kuliček nového koření
několik kuliček pepře
2-3 bobkové listy
1 mrkev
1 petržel
100g slaniny nebo jen kůži z ní (ta se vaří s fazolemi)
1 cibule
smetana na vaření či na šlehání
1 masox zeleninový
máslo a hladká mouka

recept nemá fotografii

Postup

Fazole přes noc namočíme a v té samé vodě vaříme se zeleninou a kořením do změknutí fazolí. Slaninu dáme rozškvařit a přidáme najemno nakrájenou cibulku, necháme orestovat do hněda nebo zlatova - dle toho jak chcete mít tmavou polévku. Vybrat kuličky koření, slaninu (případně jen kůži), zeleninu nakrájet, nebo promačkat vidličkou. Vlijeme obsah pánve, zalijeme smetanou (příp. jíškou), osolíme a provaříme s masoxem. Nakonec přidáme 2-3 stroužky rozetřeného česneku, majoránku a 1-2 lžíce octa a lehce provaříme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,582x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Fazolačka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist