Kapr na víně podle Rožmberků
Suroviny
(pro 4 osoby)
600 g kapra
10 g soli
50 g hladké mouky
kmín
100g sádla
30 g cukru
šalvěj
rozmarýn
případně čerstvé bylinky

Postup
Kapra naporcujeme a důkladně osolíme a necháme chvilku odležet. Pak porce okmínujeme, obalíme v hladké mouce a hned zprudka pečeme na rozpáleném sádle na pánvi nejprve po jedné straně, pak je otočíme, zmírníme teplotu a po chvíli přidáme cukr. Necháme ho roztát a vše pak podlijeme vínem a přidáme posekané byliny. Když se víno odpaří a šťáva zhoustne, je pokrm připraven.
Podáváme se šťouchanými bramborami nebo na česnekové topince.
Kapra lze takto připravit i v troubě
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,529x
Komentáře receptu Kapr na víně podle Rožmberků
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!