Kachna á la Tádžmahal

Suroviny

1 kachna
200 g kachních jater
2 lžíce oleje
1 cibule
mrkev
kousek celeru
2 větší pomeranče
100 g brusinkového kompotu
4 rajčata
10 zrnek pepře
6 zrnek nového koření
bobkový list
1 lžička chilli
3 sklenky kořeněného vína
1 sklenka koňaku
1 lžíce hladké mouky
1 šálek silného kuřecího vývaru
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev a celer také očistíme a nakrájíme nadrobno. Vše osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme játra nakrájená na nudličky a po chvilce je podlijeme trochou vývaru. Vložíme omytou a mírně osolenou kachnu, všechno koření, oloupaná a nakrájená rajčata, brusinkový kompot, šťávu z 1 pomeranče a trochu jemně nastrouhané pomerančové kůry. Zalijeme 2 sklenkami vína. Kachnu dusíme a často poléváme výpekem. Když je kachna měkká, vyjmeme ji a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou a ještě podlijeme zbytkem vývaru. Povaříme a pak zhoustlou šťávu propasírujeme přes jemný cedník. Šťávu pak ještě povaříme, dolijeme zbytek vína, koňak a přidáme chilli. Oloupeme druhý pomeranč, zbavíme ho jader a nakrájíme na plátky, které vložíme do šťávy. Kachnu naporcujeme, dáme na talíře a přelijeme šťávou.
Podáváme s bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 153x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna á la Tádžmahal


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist