Kachna á la Tádžmahal

Suroviny

1 kachna
200 g kachních jater
2 lžíce oleje
1 cibule
mrkev
kousek celeru
2 větší pomeranče
100 g brusinkového kompotu
4 rajčata
10 zrnek pepře
6 zrnek nového koření
bobkový list
1 lžička chilli
3 sklenky kořeněného vína
1 sklenka koňaku
1 lžíce hladké mouky
1 šálek silného kuřecího vývaru
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev a celer také očistíme a nakrájíme nadrobno. Vše osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme játra nakrájená na nudličky a po chvilce je podlijeme trochou vývaru. Vložíme omytou a mírně osolenou kachnu, všechno koření, oloupaná a nakrájená rajčata, brusinkový kompot, šťávu z 1 pomeranče a trochu jemně nastrouhané pomerančové kůry. Zalijeme 2 sklenkami vína. Kachnu dusíme a často poléváme výpekem. Když je kachna měkká, vyjmeme ji a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou a ještě podlijeme zbytkem vývaru. Povaříme a pak zhoustlou šťávu propasírujeme přes jemný cedník. Šťávu pak ještě povaříme, dolijeme zbytek vína, koňak a přidáme chilli. Oloupeme druhý pomeranč, zbavíme ho jader a nakrájíme na plátky, které vložíme do šťávy. Kachnu naporcujeme, dáme na talíře a přelijeme šťávou.
Podáváme s bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,992x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna á la Tádžmahal


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist